בית הספר להכשרת מטפלים ומורים לרייקי בהנהלת נמרוד קדם

מצבת הזכרון לכבודו של אוסואי

מצבת הזיכרון של אוסואי נמצאת במקדש סָייהוּגֽ'י במחוז סוּגֽינָאמֽי בטוקיו. היא הוקמה על ידי תלמידיו של אוסואי זמן קצר לאחר מותו והוצבה במקומה בפברואר 1927. היא מתוחזקת על ידי ארגון הרייקי היפני, אותו ארגון אותו ייסד אוסואי. גודלה של מצבת הזיכרון הוא כ-3 מטר גובה וכ-1.5 מטר רוחב.

הכתובת שעל מצבת הזיכרון נכתבה בכתב יפני ישן (בשנת 1947 הוחלף הכתב היפני) על ידי ד"ר מסאיוקי אוקאדה (Dr. Masayuki Okada), חבר ארגון הרייקי היפני, ומר ג'וסבורו אושידה (Mr. Jusaburo Ushida), אשר הפך ליושב ראש הארגון לאחר מותו של אוסואי. קיימים מספר תרגומים של הטקסט שמופיע על מצבת הזיכרון, ובהם הבדלים ניסוחיים בעיקר. התרגום לעברית נעשה משני מקורות: האחד הוא מספרו של פרנק ארג'ווה פטר – "אש הרייקי", כפי שמופיע באתר של ויליאם ראנד, והשני הוא מאתר "מפתן הרייקי" של ריצ'רד ריוורד.

תרגום כתובת הקאנג'י בראש מצבת הזיכרון הוא: "מצבת הזיכרון למורשת המורה אוסואי". תרגום הטקסט ממשיך כך:

רק אדם בעל מידות טובות אשר לומד בשקידה (את הדרך הרוחנית) ומתמיד בעבודה הרוחנית על מנת לשפר את מצב הגוף והנפש על מנת להפוך לאדם טוב יותר, נקרא "אדם בעל אישיות גדולה" או "מנהיג בעל שיעור קומה". מזמנים קדומים, אנשים חכמים, פילוסופים, גאונים ומייסדים של תורות לימוד חדשות או דתות היו כאלה. ניתן לומר על אוסואי שהוא היה אדם כזה.

אוסואי "סֵנְסֵי" (בתרגום מילולי – זה שבא לפני כולם) ייסד את השיטה שיכולה לשנות את נפש והגוף לטובה על ידי שימוש בכוח אוניברסלי. אנשים ששמעו על המוניטין שלו ורצו ללמוד את השיטה, או לקבל טיפול בה, נקבצו מכל עבר. הדבר היה מצליח ביותר.

אנשים המשתמשים ברוח הגדולה למטרות חברתיות, כלומר, מלמדים את הדרך הנכונה לאנשים רבים ועושים טוב לכולם, נקראים "מורים". ד"ר אוסואי היה מורה כזה. הוא לימד את הרייקי של היקום (אנרגיה אוניברסלית). אין ספור אנשים ביקשו ממנו ללמד אותם את הדרך הנפלאה של הרייקי ולרפא אותם.

ד"ר אוסואי נולד בשנה הראשונה של עידן קֵייאוֹ, הנקרא קֵייאוֹ גוּנֶן, בחמישה עשר באוגוסט (1865). שמו הראשון היה מיקאו ושמו השני היה גְיוֹהוֹ (או קְיוֹהוֹ). הוא נולד בכפר יָאגוֹ במחוז יָאמָאגַאטָה שבראשות גִיפוֹ. שם אבותיו היה טְסוּנֶטַאנֶה שִיבָּה (Tsunetane Chiba). שם אביו היה אוּזִימוֹן (Uzaemon). שם משפחתה של אימו היה קָוֶואָיי (Kaweai). ככל שידוע, הוא היה תלמיד מוכשר וחרוץ. כמבוגר הוא נסע למספר מדינות מערביות ולסין כדי ללמוד, עבד קשה מאוד, אך בנקודת זמן מסוימת נתקל במזל רע. למרות זאת הוא לא ויתר ואימן את עצמו במאמצים רבים.

יום אחד הוא הלך להר קוּרָאמָה (Kurama) כדי לצום ולמדוט במשך 21 יום. בסיומה של תקופת זמן זו הוא חש לפתע את אנרגיית הרייקי העצומה פוגעת במצחו, דבר שהביא לפיתוחה של מערכת הריפוי ברייקי. בתחילה הוא השתמש ברייקי על עצמו, אחר כך ניסה את הרייקי על משפחתו. מאחר והרייקי פעל היטב על מחלות ומכאובים שונים, הוא החליט לחלוק ידע זה על הציבור הרחב. 

הוא פתח מרפאה באראג'וקו, אאויאמה, טוקיו (Harajuku, Aoyama, Tokyo) בחודש אפריל בשנה ה-11 לקיסר טאישו (Taisho) (1922). הוא לא רק העניק טיפולים לאינספור חולים, אשר חלקם באו ממרחקים, אלא גם אירח סדנאות על מנת להפיץ את הידע שלו. בחודש ספטמבר של השנה ה-12 לקיסר טאישו (1923), רעידת האדמה ההרסנית של מחוז קאנטו הרעידה את טוקיו. אלפים נהרגו, נפצעו או חלו לאחר מכן. צר היה לד"ר אוסואי על האנשים, אך הוא הביא את הרייקי לעיר ההרוסה והשתמש בכוחות הריפוי שלו על הניצולים. 

תוך זמן קצר המרפאה שלו הייתה קטנה מידי בכדי להכיל את קהל המטופלים, ולכן, בפברואר של השנה ה-14 לקיסר טאישו (1925), הוא הקים מרפאה חדשה מחוץ לטוקיו בנקאנו.

המוניטין שלו עשה לו כנפיים במהירות ביפן, והוא קיבל הזמנות לטפל בחולים ממרחקים. פעם הוא נדד לקורה (Kura), בפעם אחרת לאזור הירושימה, ואז לאזור סאגה (Saga) ופוקויאמה (Fukuyama). היה זה בזמן שהותו בפוקויאמה שהוא נפגע משבץ קטלני ביום 9 במרץ, בשנה ה-15 לקיסר טאישו (1926). הוא היה בן 62 שנים.

לאוסואי היתה אישה בשם סדאקו (Sadako); שם משפחתה מלפני הנישואין היה סוזוקי (Suzuki). היו להם בן ובת. הבן, פוג'י אוסואי, נטל פיקוד על העסק המשפחתי לאחר מותו של ד"ר אוסואי.

ד"ר אוסואי היה איש חם ולבבי, פשוט וצנוע. הוא היה איש בריא פיסית ובנוי היטב. הוא מעולם לא התרברב ותמיד היה חיוך על פניו. הוא היה גם אמיץ מאוד בעמידתו בפני צרות או מצוקות. באותה עת הוא היה גם מאוד זהיר. הוא היה רב כשרונות. הוא אהב לקרוא, והידע שלו ברפואה, פסיכולוגיה, ניבוי עתידות ותיאולוגיה של דתות מסביב לעולם, היה עצום. 

ההרגל של לימוד ואיסוף מידע, בהחלט עזר לסלול את הדרך לתפיסה והבנה של הרייקי. הרייקי לא מרפא רק מחלות, אלא גם מגביר יכולות מולדות, מאזן את הנפש, הופך את הגוף לבריא יותר, ובכך עוזר להביא לאושר. 

על מנת ללמד זאת לאחרים עלינו לעקוב אחר חמשת העקרונות של הקיסר מאיג'י ולהטמיע אותם בלבנו. יש לומר אותם בכל יום, פעם בבוקר ופעם בערב. 1. אל תכעס היום, 2. אל תדאג היום, 3. היה אסיר תודה היום, 4. עבוד קשה היום (תרגול מדיטציה), 5. היה אדיב לאחרים היום. 

המטרה העליונה היא להבין את הסוד העתיק של זימון האושר (רייקי) ועל ידי כך לגלות מרפא לכל המחלות. אם עוקבים אחר עקרונות אלו אנו נשיג תודעה רגועה כמו החכמים המלומדים העתיקים. על מנת להתחיל להפיץ את מערכת הרייקי, חשוב להתחיל ממקום קרוב אליך (עצמך), אל תתחיל ממשהו רחוק כמו פילוסופיה או הגיון.

שב ללא תנועה ובשקט בכל בוקר ובכל ערב עם ידיך צמודות בתנוחת "גאשו" או "נמאסטה". עקוב אחר העקרונות הנפלאים, והיה נקי ושקט. עבוד על לבך ועשה דברים מאותו מקום שקט בתוכך. לכל אדם יש גישה לרייקי, היות והוא מתחיל בתוכנו.

תבניות פילוסופיות גורמות לשינוי העולם. אם הרייקי היה נפוץ בכל העולם הוא ייגע בלב האדם ובמוסר החברה. הדבר יעזור לאנשים רבים, לא רק לרפא מחלות, אלא לכדור הארץ כולו באופן כללי. מעל 2000 אנשים למדו רייקי מד"ר אוסואי. עוד יותר מכך למדו מתלמידיו הבכירים אשר המשיכו להעביר את הרייקי. כעת, לאחר מותו של ד"ר אוסואי, הרייקי ימשיך להתפשט בכל מקום. זוהי ברכה כלל עולמית לקבל את הרייקי מד"ר אוסואי ולהיות מסוגלים להעביר אותו הלאה לאחרים. רבים מתלמידיו של ד"ר אוסואי נפגשו על מנת להקים מצבת זיכרון זו במקדש סייהוג'י (Saihoji) במחוז טויוטאמה (Toyotoma). נתבקשתי לכתוב מילים אלו על מנת לעזור לשמור את עבודתו הגדולה פעילה. אני מעריך עמוקות את עבודתו ואני רוצה לומר לכל חסידיו שאני מרגיש כבוד על כך שנבחרתי לבצע משימה זו. מי ייתן ורבים יבינו איזה שרות גדול עשה ד"ר אוסואי עבור העולם.

מומלץ לשתף. החברים יודו לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *