בית הספר להכשרת מטפלים ומורים לרייקי בהנהלת נמרוד קדם

מוּדְרוֹת ברייקי

במהלך מחקרנו אודות מקורותיו של הרייקי הטיבטי, נתקלנו במערכת שפיתח ד"ר ארתור רוברטסון, שנקראת רָאקוּ קֶיי רייקי. בין מרכיבי המערכת מצאנו את נושא המוּדְרוֹת.

מוּדְרַה היא מילה בסנסקרית המתארת תנוחה מיוחדת של אצבעות הידיים ושילובן זו בזו. תנוחת המודרה משמשת, בדרך כלל, כסמל של כוח השולט על כוחות בלתי נראים.

בשיטתו של ד"ר ארתור רוברטסון שולבו שלוש מודרות אותן כינה בשם תנוחות קַאנְגִ'י. קאנג'י הוא שמו של כתב הסימנים היפני.

תמונות המודרות המופיעות במאמר זה מקורן באחת מחוברות הראקו קיי רייקי המוקדמות, אשר נכתבו על ידי ד"ר ארתור רוברטסון. בחוברות מאוחרות יותר מודרות אלו אינן מופיעות.

מסתבר שארתור רוברטסון אימץ מודרות אלו מתחום הנינג'טסו מתוך ספר שנקרא "שליטת תודעה של הנינג'ה" מאת אשידה קים (Ninja Mind Control by Ashida Kim, ISBN 0-8065-0997-X) שיצא לאור בשנת 1986.

צילום מתוך הספר "שליטת תודעה של הנינג'ה".

ללוחמי הנינג'ה היו 9 מודרות שנקראות ביפנית קוּגִ'י-קִירִי (Kuji-Kiri – "תשעת החיתוכים") ומסמלות את תשעת שלבי הכוח של הנינג'ה.

תשעת השלבים הם:

  1. "כוח" של הגוף והנפש
  2. "כיוון של אנרגיה"
  3. "הרמוניה" עם היקום
  4. "ריפוי" עצמי ושל אחרים
  5. "הרגשה מראש" של סכנה
  6. "ידיעת המחשבות של אחרים"
  7. "מיומנות שליטה בזמן ובמרחב"
  8. "שליטה" בכוחות הטבע
  9. "הארה"

באותו ספר מופיעות גם התמונות בהן השתמש רוברטסון בחוברת שלו.

המודרות בהן השתמש רוברטסון הן:

מודרה ראשונה

במקור הייתה זו המודרה הרביעית של הנינג'טסו – ריפוי עצמי ושל אחרים.

הטקסט המלווה את התמונה בחוברת של רוברטסון הוא: "שתי האצבעות המורות ביחד – ריפוי רוחני – שחרור ממחלות מרחוק. מועיל לעצמך. לפני ביצוע כל טיפול באמצעות רייקי יש להשתמש במודרה 1#. מדיטציה קצרה תוך החזקת המודרה מביאה אנרגיה רוחנית אל הערוצים שלך."

בספר מופיע תיאור מפורט בהרבה, כולל אזהרות שונות לגבי השימוש במודרה.

מודרה שניה

במקור הייתה זו המודרה הראשונה של הנינג'טסו – כוח.

הטקסט המלווה את התמונה בחוברת של רוברטסון הוא: "שתי האמות ביחד. אם במהלך טיפול ברצונך להגביר את יעילות המגע בצע מודרה 2#. מודרה 2 מגבירה את גורם האנרגיה תוך שהיא זורמת דרך הערוצים שלך."

מודרה שלישית

במקור הייתה זו המודרה השישית של הנינג'טסו – לדעת את מחשבות האחר.

הטקסט המלווה את התמונה בחוברת של רוברטסון הוא: "האצבעות מקופלות פנימה כלפי תוך כף היד. מביא לידיעה. חיבור למודע/תת-מודע של המטופל. נכנסים למדיטציה תוך החזקת המודרה. עוזרת להתחבר לחוסר האיזון שבתוך המטופל.

מודרה זו יועדה לשימוש בדרגה שניה ובדרגת המאסטר.

בספר אחר מאת אותו מחבר (סודות הנינג'ה – Secrets of the Ninja, ISBN 0-80650-8663 משנת 1983) לוותה כל מודרה בתו קאנג'י יפני אשר אותו מציירים באוויר כאשר הידיים במודרה. למעשה, זהו שילוב שנקרא מודרה/קאנג'י (גם מודרה וגם קאנג'י). כאשר רוברטסון אימץ את המודרות, הוא כינה אותן בשם "מודרות קאנג'י" ומאוחר יותר בשם "תנוחות קאנג'י" ובכך בעצם החטיא את הכוונה המקורית. לא ברור אם הדבר נעשה בכוונה או בשוגג.

צילום מתוך הספר "סודות הנינג'ה" בו ניתן לראות את תווי הקאנג'י המתאימים לכל מודרה.

מה שברור הוא שמודרות אלו לא היו בשימוש על ידי אוסואי היות ולא הייתה לו נגיעה לנינג'טסו (עד כמה שאנחנו יודעים היום). זאת ועוד, מודרות אלו לא נזכרות בשום מקור רייקי אחר ומכאן ניתן להסיק כי רוברטסון אימץ מודרות אלו ושילב אותן במערכת שיצר, בדיוק באותה צורה בה מורים אחרים משלבים לתוך הרייקי את נושא הצ'אקרות, צבעים, צלילים, נקודות מארמה, הגנות אנרגטיות, סמלים נוספים ועוד.

מומלץ לשתף. החברים יודו לכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *